Trisha Vlaar

Schilderijen

Trisha Vlaar is geboren in Beverwijk en woont sinds 24 jaar in Ursem.

Tekenen en schilderen was al op jonge leeftijd haar hobby. Dieren, mensen, bloemen en andere alledaagse dingen tekende zij na. Al gauw werd zij gevraagd om opdrachten te doen voor buren en kennissen.

Na de middelbare school was de keuze voor de Academie voor Docent Beeldende Vorming te Amsterdam daarom een logische stap. Na deze 4 jarige opleiding is zij fulltime in het onderwijs gaan werken, maar de kriebel om zélf creatief bezig te zijn bleef.

De creatieve workshops die zij in samenwerking met Yvon Vlaar geeft sinds 2006 waren al een stap in de goede richting maar het zelf vervaardigen van schilderijen geeft toch de meeste voldoening.

Uiteindelijk is het balletje gaan rollen na een expositie van de stichting ‘Kunst in Ursem’.
Een gezellige en inspirerende kunstroute werd georganiseerd in Ursem. Deze expositie gaf de juiste drijfveer om een eigen serie schilderijen te maken. Daarna heeft zij nog meer schilderijen gemaakt en hier is zij sindsdien niet meer mee gestopt.

De inspiratie voor haar schilderijen haalt zij uit de moderne wereld waar wij in leven. Portretten van vernieuwende muzikanten en ook de inspirators van de hedendaagse muziek worden op het doek vastgelegd. Ook thema’s van vroeger tijden worden opgepimpt tot een hedendaags beeld, zoals een stilleven met bloemen. Dit alles met gebruik van felle en opvallende kleuren en veel verdikkende mediums, kant en andere materialen om het een levendig geheel te maken.

Het kleurgebruik is kenmerkend voor de werken van Trisha, zij maakt bijna alles in felle, vrolijke kleuren.

Sinds 2012 heeft zij aan verschillende exposities meegedaan, zoals bijvoorbeeld het zeer druk bezochte ‘DUDOK’ (afgelopen maart) wat ook op TV-NH is uitgezonden.

Email: trishavlaar@hotmail.com

Website: www.trishavlaar.nl

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *