Tekenopdracht voor kinderen

NEE hè…scholen na de kerstvakantie nóg een tijdje dicht!
Thuisonderwijs…het valt niet mee voor het  thuisfront…en kinderen vinden het uiteindelijk echt fijner om gewoon naar school te gaan.

Tijd voor ontspanning! vonden enkele leden van Kunst in Ursem. Het idee ontstond een kunstzinnige thuisopdracht te maken, voor kinderen van groep 5 t/m 8 van de Bavoschool en de Langereisschool, Ursem.
Het onderwerp: de blik vooruit…. wat wil je het liefst in 2021?
Een tekenopdracht met kleurpotlood, óf met gewoon potlood een tekening in zwart-wit.  Potlood heeft ieder kind in huis en bijna elk  kind kan dit zelfstandig uitvoeren. Bovendien… met alleen (kleur-) potlood kun je prachtig tekenen!

En ja, daar kwamen de verrassende kunststukjes binnen: sportactiviteiten, lievelingsdieren. Véél tekeningen met de wens dat corona echt weg is, en vervolgens hóppa: naar school en weer de állerleukste dingen van de wereld doen!
Zoals heel graag, uitbundig weer je verjaardag vieren.
Er is veel in beeld gebracht. De een maakte een soort stripverhaal, de ander tekende het corona-virus zo mooi dat het bijna koraal lijkt.

Helaas…er is geen prijsuitreiking. Wél dík verdiende complimenten voor iedere maker!!

Veel tekeningen wekten onze nieuwsgierigheid. Wij kozen er 4 uit en hebben de makers geïnterviewd….hun verhalen komen in De Eenhoorn (1e nummer van maart is de planning).

Neem een kijkje op deze digitale expositie!

Klik of tik op een afbeeldingen voor een vergroting; tik rechts of links in de afbeelding om te bladeren.

initiatiefnemers : Cock Witte en Louise Kitselaar,
fotografie: Karin van der Gaast (allen leden van Kunst in Ursem)

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *