Louise Kitselaar


Beeldhouwen

Voornamelijk maak ik beelden in was, waarna deze in brons worden gegoten. Daarnaast werk ik soms met klei of (middelhard) natuursteen.

Tijdens mijn werk staat vorm centraal. De grote vorm van een beeld vind ik heel belangrijk. Een detail voegt daaraan iets toe.
Echter, ook in het detail benader ik elk stukje als zelfstandige vorm.
Daarmee probeer ik het beeld zeggingskracht te geven. Die zeggingskracht is naar mijn idee essentieel binnen de beeldende kunst.

Gedurende de laatste 12 jaar heb ik lessen gevolgd bij diverse Nederlandse beeldhouwers: Inez Warnaar, Karel Gomes, Cissy van der Wel, Ada van Wonderen, Gerard van Rooij, Joris Verdonkschot.

Sinds enkele jaren geef ik lessen of workshops. Dit kan zowel in mijn atelier als op locatie elders, zoals scholen en instellingen. Eveneens verzorg ik lessen voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.
Zo combineer ik beeldende vormgeving met mijn jarenlange ervaring binnen het werkveld van de zorg voor mensen met een beperking.

Email: louki.holland@gmail.com

 

Delen

Eén reactie

  1. Louise, wat een prachtige beelden! Nu ik je achternaam weet, heb ik je gegoogled en kom ik op deze site met werk van jou. In het echt ongetwijfeld nóg mooier, maar ik vind het fijn dat ik toch een indruk heb kunnen krijgen van wat je maakt.
    Tot vrijdag de 28e.
    Liefs, Afra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *