Bevrijdingsfestival met foto-expositie

Foto expositie door Maria Meester en Piet Oudejans

Tijdens het bevrijdingsfestival is in De Batter een unieke foto-expostie te bezoeken.

Maria Meester en Piet Oudejans laten foto’s zien van Ursem en andere verrassende onderwerpen.

Een boeiende expositie waarbij de twee enthousiaste fotografen graag tekst en uitleg geven over hun kijk op hun omgeving.

Even kort kennismaken:

Maria Meester is kunstschilder van abstracte schilderijen, en laat zich af en toe meeslepen langs boetjes, bloemen, stemmige landschappen en putdeksels. We kennen Maria ook van de Kunstroute Ursem en zal komende Kunstroute haar atelier weer openen. Kijk ook eens op: www.mm-foto.nl

Piet Oudejans houdt zich vooral bezig met natuurfotografie:

‘’ Tijdens mijn lagere school periode was ik al bezig met de natuur.

We klommen in bomen, zwierven langs graslanden met polstok om eieren te zoeken voor onze verzameling. Ik kwam tot 30 soorten maar sommige vriendjes wel meer dan 40. Als je dan nog een ei had van een ooievaar was je een beste eierenzoeker.

Tussendoor gingen we met de polstok flapdraaien. Als je dat goed deed kwam er een vis tussen het flap (kroos), daarmee konden we moeders met een zootje zilt verrassen.

Zo kwam je automatisch veel te weten over de natuur, en ontwikkelde je een ‘jagers instinct’ waar ik nu als natuurfotograaf heel veel profijt van heb. Fotografie heeft daarom heel veel gemeen met de spelletjes van vroeger”

De expositie is te zien in De Batter Ursem

op 5-5-2018 van 15.00 tot 18.00 uur.

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *