Annegé Riphagen

 

Kalligrafie

Annegé Gesink-Riphagen (1951)

Toen ik in 1976 begon met een cursus kalligrafie, kon ik niet vermoeden dat het een letter-liefde voor het leven zou zijn. Na het behalen van mijn diploma kalligrafie, volgde de MO akte schrijven . Een onderwijs akte als logisch gevolg, omdat ik al werkte als docent Beeldende Vorming.

Ik ben begonnen met het schrijven van traditionele schriften, een stevige basis voor het leren kalligraferen. Door het volgen van workshops bij docenten uit binnen en buitenland heb ik nieuwe ideeen en inzichten gekregen. Dat maakte dat ik binnen mijn werk een eigen stijl kon ontwikkelen.

Mijn materiaalkeuze beperkt zich niet alleen tot papier. Op stof, glas, hout en keramiek kan kalligrafie ook een verrassende combinatie opleveren. Het is heerlijk te ontdekken dat letters en woorden zo een inspiratie kunnen zijn om overal op te kunnen schrijven.

Opleiding:

HBO Nxx / K en O

Diploma Kalligrafie

Akte MO Schrijven

Stages en Workshops bij :

Hazel Dolby, Kristoffel Boudens, Elmo van Slingerland, Susan Skarsgaard, Wilbert Wegman, Gottfried Pot, Véronique van der Voorde, Kitty Sabatier, Torsten Kolle

Exposities oa:

In de grote kerk van Breda, galerie Het Stokpaardje in Oudkarspel, N.H kerkje in Ursem, de Noorderkerk in Hoorn, het kerkje van Oudendijk, het gemeentehuis van Koggenland, Stichting Culturele Cirkel in Heemskerk.

Lid van:

Vereniging Mercator

Vlaams-Nederlandse Vereniging Scriptores

Kalligrafenkring West-Friesland

Letterpalet

Email: annegeriphagen@icloud.com

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *